Sommerens sol råd

Sommer

Når sommeren er over Danmark, stiger temperaturen, men også uv-indekset fra solens stråler. Solens stråler er skadelige, da man med tiden kan udvikle hudkræft. Allerede tidligt på sommeren stiger uv-indekset og vi skal være opmærksomme på solens stråler. Med et par gode sol råd kan du passe bedre på sig selv og din hud gennem sommeren.

 

Tøj

Dit tøj vil beskytte dig mod solens stråler, men kun der hvor tøjet dækker. Vil du være helt sikker på at være beskyttet af solen, også selvom du har tøj på, kan du købe specielt UV-tøj. Det kan især være en god ting hvis du har børn og især hvis i er på stranden. Almindeligt badetøj beskytter ikke mod solens skadelige stråler og dækker ikke særlig meget af kroppen. Der laves specielt UV-badetøj til baby og børn, som beskytter mod solen når de er ude på stranden. Det kan være en rigtig god investering som forældre, da man derfor heller ikke skal sørge for solcreme når de leger i vandkanten hele dagen.

 

Solcreme

Med en god solcreme beskytter du din hud mod solens skadelige stråler. I Danmark er det ofte nok med faktor 15 (SPF 15), men hvis du har en meget sart hud, skal du bruge faktor 20 eller 30 (SPF 20 eller 30). Den mængde solcreme man skal bruge til hele kroppen som voksen ligger på omkring 40 ml.

Det er især vigtigt med en god solcreme til ansigtet. Da ansigtet er det område der er mest udsat for solen, er det godt med en solcreme med faktor 20 (SPF 20) eller der over.

Selvom det er overskyet, skal man stadig huske solcremen hvis man er ud i solen i længere tid, da skyerne lader mange af strålerne komme igennem.

 

Solhat

En solhat er god for både børn og voksne da den beskytter mod solens skadelige stråler og det er noget man kan bruge ud over solcreme og tøj. De bedste hatte der beskytter mod solen, er en hat med et stykke stof der går ned om nakken, da især nakken er et udsat område. Man kan også købe en almindelig hat eller kasket, men den beskytter ikke lige så meget som en rigtig solhat.

 

Skygge

Den bedste måde at beskytte sig selv mod solen er ved at være i skyggen. Føler du at solen er for stærk mod din hud, har du ingen solcreme og er du bange for at du er blevet eller snart bliver forbrændt? Så skal du søge ind i skyggen. Solens stråler er stærkest i sommerhalvåret mellem kl. 12-15, så det er på det tidspunkt man bør søge skygge.